Ostatnie recenzje


kasia (2014-09-08)

Zdrowy dom
rewelacyjna pozycja


Marta A. (2014-02-11)

Słuch absolutny. Andrzej Szczeklik w rozmowie z Jerzym Illgiem
Dzięki książce "Słuch absolutny" mamy okazję prześledzić(...)


student (2014-02-08)

Laboratorium systemów transportu bliskiego i urządzeń dźwigowych. Część 2. Eksploatacja
polecam
Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczym
QRCode do książki Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczym

Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczym

Leszek Mościcki
wydawnictwo: Buhler AG
ISBN: 9788309010272
Kod/EAN: 9788309010272
nr. katalogowy: 53797
rok wydania: 2007
oprawa: twarda
format: B5
wysyłka: Brak na stanie
kategoria: biologia, rolnictwo

Ocena czytelników:  

56.00 zł
50.40 zł
*cena z VAT

Poinformuj znajomego wyślij wiadomość

rok wydania: 2007
stron: 223
format: B5
oprawa: twarda

Ekstruzja zdobywa coraz większą popularność w światowym przetwór­stwie rolno-spożywczym, zwłaszcza wśród producentów żywności i pasz. W tym podręczniku pragniemy przybliżyć Czytelnikom tajniki tej stosunko­wo nowej dziedziny produkcji, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów praktycznych, to jest procesów technologicznych związanych z produkcją różnorodnych ekstrudatów oraz maszyn i urządzeń niezbędnych do ich wy­twarzania. Przedstawiamy też Państwu uwagi i zalecenia o charakterze czy­sto eksploatacyjnym. Lektura książki pozwoli, naszym zdaniem, nie tylko na poznanie zawiłości inżynieryjno-technologicznych produkcji wyrobów eks-trudowanych, ale także ułatwi producentom podjęcie decyzji o ewentualnym wdrożeniu tej techniki w swoich zakładach przetwórczych.

Główny autor podręcznika, prof. dr hab. Leszek Mościcki, jest jednym z czołowych propagatorów i pionierów wprowadzania techniki ekstruzji w Polsce. Prof. Leszek Mościcki jest kierownikiem Katedry Inżynierii Pro­cesowej Akademii Rolniczej w Lublinie, która należy do najlepiej wyposa­żonych w Polsce placówek naukowych zajmujących się badaniami z zakre­su baro-termicznej obróbki surowców roślinnych na cele spożywcze i paszo­we. Tekst tej publikacji prof. Leszek Mościcki opracował przy pomocy swo­ich najbliższych współpracowników: dr. Marcina Mitrusa i dr inż. Agniesz­ki Wójtowicz, których wkład merytoryczny zagwarantował utrzymanie wy­sokiego poziomu przekazywanej wiedzy.

Podręcznik przeznaczony jest dla pracowników naukowych, studentów, kadry inżynieryjno-technicznej oraz technologów studiujących lub zajmu­jących się w swej pracy zawodowej zagadnieniami z zakresu inżynierii rol­niczej, technologii żywności, inżynierii procesowej oraz dyscyplin pokrew­nych. Jesteśmy przekonani, że podręcznik spotka się także z zainteresowa­niem producentów żywności i pasz oraz reprezentantów różnych gałęzi prze­mysłu przetwórczego, korzystających z komponentów i półproduktów sekto­ra rolno-spożywczego.


Technika ekstruzji w przemyśle rolno - spożywczym
Leszek Mościcki

Średnia ocena czytelników(0):  0
Tutaj możesz dodać własną


baner Top Model
Baner TissoToys   Baner Siku