Promocje
Opus Magnum C++ 11. Programowanie w języku C++
Opus Magnum C++ 11. Programowanie w języku C++
149,00 zł 113,24 zł
egz
Produkt dnia
Byłbym zapomniał...
Byłbym zapomniał...
39,90 zł 31,12 zł
egz
Nie i Tak. Adam Ferency w rozmowie z Mają Jaszewską
Nie i Tak. Adam Ferency w rozmowie z Mają Jaszewską
39,90 zł 31,12 zł
Producenci
Polityka prywatności

Właścicielem i administratorem serwisu ksiegarniagliwice.pl jest Mercurius Gliwice Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Gliwicach, przy ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 14b, wpisana do Rejestru Przedsiębiorstw Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000213569, prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Gliwicach, X Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, NIP 6312424902, Regon 278261914.

Ochrona prywatności w Internecie jest dla Księgarni Mercurius Gliwice bardzo ważną sprawą, dlatego też gwarantujemy bezpieczeństwo Twoich danych przekazywanych podczas korzystania z serwisu ksiegarniagliwice.pl, szczególnie podczas składania zamówień i korzystania z kont użytkowników.

W sposób szczególny szanujemy prywatność każdej osoby, która odwiedza nasze strony internetowe. Jakiekolwiek informacje zebrane na Twój temat będą użyte do wykonania usługi, którą zamówiłeś oraz do poprawy jakości naszych usług. Powyższe cele realizujemy poprzez odpowiednie wykorzystanie i ochronę informacji.

Dajemy Użytkownikom naszego serwisu możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać o sobie informacje. Większość naszych serwisów jest dostępna bez konieczności podawania informacji o sobie, jedynie niektóre usługi i serwisy wymagają przekazania właściwych informacji.

Strona może wykorzystywać Retargeting Personalizowany RTB. Użytkownik ma możliwość wypisania się ze stosowanego retargetingu na http://www.rtbhouse.com/privacy/

Jakie informacje zbieramy i po co?

Adres IP
Informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie, takie jak adres IP (oraz inne informacje zawarte w logach systemowych) wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych. Adresy IP mogą też być wykorzystywane w celach statystycznych - do zbierania ogólnych informacji demograficznych (np. o regionie, z którego następuje połączenie).

POLITYKA COOKIES

  • Co to są cookies: cookies (ciasteczka) to niewielka informacja zapisywana przez serwer na urządzeniu końcowym użytkownika (komputerze, tablecie, smartfonie) w pliku cookie.txt, którą nasz serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera. Pliki cookie nie zawierają danych pozwalających na Twoją identyfikację , nie są udostępniane osobom trzecim, a ich odczytanie jest możliwe wyłączenie przez serwer, który je utworzył.

W serwisie ksiegarniagliwice.pl wykorzystujemy technologię cookies w celu dostosowania naszego serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i byś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach ksiegarniagliwice.pl. Dane te będą zapisane w postaci cookies. Oznacza to, że będzie je pamiętał Twój komputer, ale udostępni je jedynie w ramach serwisu ksiegarniagliwice.pl. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych.

Korzystamy z następujących plików cookies:

a) niezbędne pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach księgarni internetowej, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach księgarni;
b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach księgarni;
c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych księgarni;
d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, loginu, hasła dzięki którym poprawia się komfort korzystania ze stron księgarni;
e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom zindywidualizowanych treści o charakterze reklamowym

Jeśli masz problemy z używaniem naszej strony lub nie zgadzasz się na personalizację serwisu proponujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

W jaki sposób zmienić ustawienia dotyczące cookies w różnych przeglądarkach?

  • Mozilla Firefox – kliknij tutaj
  • Microsoft Internet Explorer - kliknij tutaj
  • Google Chrome - kliknij tutaj
  • Opera - kliknij tutaj
  • Apple Safari - kliknij tutaj
  • w telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych - zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.

Pamiętaj jednak, że prawidłowe działanie kont użytkowników jak również wygoda korzystania z naszych serwisów uzależniona jest od włączonych cookies.

Ochrona danych osobowych

W szczególny sposób dbamy o Twoje dane osobowe, których ochrona jest dla nas bardzo ważna i w sposób szczególny strzeżemy ich przed dostępem osób trzecich.

Będziesz musiał wpisać swoje dane w następujących przypadkach:

  1. Dokonując zakupu w naszym sklepie internetowym (bez logowania do konta) zostaniesz przekierowany na specjalnie szyfrowaną stronę (protokołem SSL) oraz poproszony o Twoje dane osobowe (nazwisko lub nazwa firmy, imię lub NIP, dane teleadresowe, telefon oraz email). Zebrane w ten sposób dane służą tylko i wyłącznie prawidłowemu przeprowadzeniu transakcji oraz dostarczeniu zamówionych książek pod wskazany adres. Przechowujemy Twoje dane w bazie aby ułatwić Tobie w przyszłości zakupy w naszym sklepie internetowym. Oczywiście nie zostaną zapamiętane dane dotyczące rozliczeń finansowych, takie jak: wartość i przedmiot zamówienia oraz poufne dane dotyczące karty kredytowej.

    Chcąc również poinformować Cię o najnowszych książkach proponujemy automatyczne dostarczenie informacji o nowościach wydawniczych. W podobny sposób poinformujemy Cię o wyjątkowych wydarzeniach i ofertach handlowych. Jeżeli nie zgadzasz się na otrzymywanie takich wiadomości zrezygnuj z tej opcji podczas podczas składania zamówienia w serwisie ksiegarniagliwice.pl.

    Zakładając konto w księgarni ksiegarniagliwice.pl będziesz poproszony o podanie Twoich danych osobowych (nazwisko, imię, dane teleadresowe, telefon oraz email). Przechowujemy Twoje dane w bazie aby ułatwić Tobie w przyszłości zakupy w naszym sklepie internetowym.

    Logowanie do konta odbywa się na specjalnie szyfrowanej stronie (protokołem SSL), a podane podczas rejestracji dane osobowe w żaden sposób nie będą udostępniane osobom trzecim.

  2. Księgarnia Mercurius Gliwice oferuje również usługę informowania Użytkowników serwisu o nowościach oferowanych przez księgarnię. Możesz zatem dopisać swój adres do Newslettera oraz możesz usunąć go samodzielnie w dowolnym czasie z listy subskrypcyjnej.

Zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997 r., Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm. masz prawo wglądu w swoje dane oraz prawo do ich poprawiania, uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania oraz żądania usunięcia. W tym celu skorzystaj z właściwych zakładek w serwisie ksiegarniagliwice.pl, prześlij e-mail pod adres:zamowienia@ksiegarniagliwice.pl lub list polecony na adres: Mercurius Gliwice Sp. z o. o., ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 14b, 44-100 Gliwice.

Słownik

  • log systemowy -- informacja przekazywana serwerowi przez komputer użytkownika przy każdym połączeniu. Może zawierać różne dane (np. numer IP), z których można mniej lub bardziej dokładnie ustalić skąd nastąpiło połączenie ze stroną WWW.
  • adres IP -- indywidualny numer, który z reguły posiada każdy komputer podłączony do Internetu. Numer IP może być na stałe związany z danym komputerem (IP statyczny) lub w przypadku korzystania z połączenia modemowego przydzielony mu na dane połączenie (IP dynamiczny).
  • protokół SSL -- standard przesyłania danych w Internecie. Protokół SSL koduje transmisję danych z komputera do serwera serwisu, w odróżnieniu od zwykłego przesyłania, gdzie transmisja odbywa się "otwartym tekstem", zapewniając tym samym ochronę stron internetowych oraz poufność danych przekazywanych drogą elektroniczną. Więcej informacji o protokole SSL uzyskasz na stronach securitynet.pl.

Praktyczne uwagi

Jeżeli korzystasz z jednego komputera razem z innymi osobami, to po zakończeniu korzystania z usług ksiegarniagliwice.pl, do których musisz się zalogować - wyloguj się, aby nikt nie mógł podejrzeć, korzystać lub modyfikować Twoich zasobów lub informacji.

Dane podane przez Ciebie podczas podczas składania zamówienia znasz tylko Ty i ksiegarniagliwice.pl. Z naszej strony gwarantujemy, że nikomu nie zostaną ujawnione, Ty też zachowaj ostrożność w udostępnianiu ich osobom trzecim.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl